Η πρόβλεψη της οικονομικής κρίσης από τον γέροντα Παΐσιο

Σημ. Ασχέτως αν πιστεύει κανείς ή όχι, θα πρέπει να αναρωτηθεί πώς γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη ομοιότητα στα γεγονότα που ζούμε και σε αυτά που προέβλεψε ο π. Παίσιος. Είναι εντυπωσιακή η ομοιότητα. Σαν να διαβάζεις την περίληψη των γεγονότων που συμβαίνουν!!! Τυχαίο??? Δεν νομίζω!!

Το  κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε το 1996 αλλά είναι σαν αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση:

«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε» με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.

Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε. 

Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν» για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις*.

Και σε άλλο σημείο:

sel 420 half.jpg

Από το βιβλίο  του  Ιερομονάχου  Χριστόδουλου  του Αγιορείτου «Σκεύος εκλογής» (Α΄έκδοση  1996)  σελ.421.

πηγή

Δείτε το παρακάτω βίντεο: