π. Σαράντης Σαράντος: Νέα ταυτότητα, ενημέρωση, εγρήγορση, προσευχή.

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Β. ΗΠΕΙΡΟΥ 47 ΜΑΡΟΥΣΙ

ΤΗΛ. 210-8025211

Αμαρούσιον 23-6-2012

Ενημέρωση, εγρήγορση, προσευχή!

Με υπουργική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εν μέσω υπηρεσιακής Κυβέρνησης Πικραμένου, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλεται «δημοκρατικώ τω τρόπω» η αντικατάσταση της αστυνομικής μας ταυτότητας με νέου τύπου ταυτότητα.

Στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της 14ης Ιουνίου δεν αναφέρεται ο όρος «Κάρτα του Πολίτη» αλλά «διαδικασίες έκδοσης νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό και εξωτερικό». Και λίγο πιο κάτω το δελτίο τύπου αναφέρει ότι «θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας με χαρακτηριστικά ασφαλείας και επίσης θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο σε εσωτερικό και εξωτερικό».

Όλοι όσοι διάβασαν το δελτίο τύπου με ανησυχία υποψιάζονται ότι πρόκειται για ολοκλήρωση διασύνδεσης των κρατικών ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων (TAXIS, ηλ. συνταγογράφηση, δημοτολόγιο …) και σχέση τους με την Κάρτα του Πολίτη.

Ήδη στο διαδίκτυο έχουν δηλώσει περίπου εκατό χιλιάδες πολίτες, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παραλάβουν την Κάρτα του πολίτη (ΚτΠ).

Η ΠΡΑΟΣ (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης), η Εστία Πατερικών Μελετών, και πολλοί άλλοι φορείς, με διάφορα δημοσιεύματα, αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και συζητήσεις σε τηλεοπτικά κανάλια έχουν εκφράσει τους σοβαρούς λόγους, για τους οποίους αρνούνται να αντικαταστήσουν την απλή αστυνομική ταυτότητα με την Κάρτα του Πολίτη.

Οι αντιδράσεις γύρω από την ΚτΠ άρχισαν προ διετίας περίπου. Το όλο θέμα περί ηλεκτρονικών ταυτοτήτων έχει απασχολήσει ευρύ κοινό Ελλήνων πολιτών περισσότερο από μια εικοσαετία. Οι διάφορες κυβερνήσεις πίεζαν κατά καιρούς δυναστικά να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες, για το καλό και τη διευκόλυνση των πολιτών κατά τις συναλλαγές τους με τους διαφόρους φορείς του δημοσίου και τις τράπεζες. Δεν κατάφεραν όμως οι δημοκρατικές κυβερνήσεις να πείσουν το λαό και γιαυτό μέχρι τώρα ανέβαλαν τη θεσμοθέτηση αυτού του εγχειρήματος.

Συγκρίνοντας τα κατά το παρελθόν δημοσιεύματα περί της Κάρτας του Πολίτη, με τα περιεχόμενα στο ως άνω «Δελτίο Τύπου», καθώς και την παραπομπή του «Δελτίου Τύπου» στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2252/2004 του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2004 υποψιαζόμαστε, ότι όλα τα παραπάνω λιγοστά χαρακτηριστικά μας παραπέμπουν στην ΚτΠ. Γνωρίζοντας επίσης , ότι η ΚτΠ θα αποτελεί το ψηφιακό εργαλείο που θα διασυνδέει όλες τις ανεξάρτητες ως τώρα βάσεις δεδομένων των κρατικών υπηρεσιών (υγείας, ασφάλισης, οικονομικών, δημοτολογίου, κλπ) για όλη τη ζωή του κάθε πολίτη, ονομάσαμε την ΚτΠ ως τη πιο τέλεια φυλακή, ηλεκτρονική φυλακή. Επομένως δεν αποτελεί απλή αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας.

Η Κάρτα του Πολίτη εφοδιασμένη με το νέας τεχνολογίας τσιπάκι R.F.I.D. θα ενώνει όλα τα αρχεία που αφορούν κάθε πολίτη μέσω του Α.Μ.Κ.Α. – όπως φαίνεται από την επιμονή των αρχών για παραλαβή του Α.Μ.Κ.Α. από όλους τους πολίτες – ή με τη χρήση άλλου ενιαίου αριθμού κατά τις διαθέσεις των κρατούντων και θα παρέχει ανά πάσα στιγμή σε άδηλα ντόπια ή ξένα κέντρα εξουσίας όλες τις πληροφορίες της προσωπικής μας ζωής και όλων των χρηματοοικονομικών συναλλαγών μας. Ήδη κατά το άμεσο παρελθόν τα συναρμόδια υπουργεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη μας έχουν πληροφορήσει, ότι έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά οι εργασίες για ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επομένως έχουν δημιουργηθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, όλες οι προϋποθέσεις για την έκδοση της ΚτΠ.

Βέβαια, λόγω της ονομασθείσης και επιβληθείσης οικονομικής κρίσεως, έχουν καταπατηθεί τόσοι σοβαροί νόμοι κοινωνικής και οικονομικής προστασίας του πολίτη, που η επιβολή της ΚτΠ θα είναι η χαριστική βολή της Νέας Εποχής προς εξοντωτικό ευτελισμό του Έλληνα πολίτη. Ας υπενθυμίσουμε, ότι δεν είναι ελάχιστοι οι χάκερς, που κατάφεραν να εξαιρέσουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς απλών πολιτών καθώς επίσης και να υπεξαιρέσουν πολύτιμα ή κρίσιμα έγγραφα από μυστικές κρατικές υπηρεσίες.

Διερωτόμαστε, γιατί ο Υπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης εξέδωσε το ως άνω δελτίο τύπου; Δεν μπορούσε να αναμείνει την ορκωμοσία της οριστικής κυβέρνησης; Γιατί έσπευσε να ανακοινώσει την αντικατάσταση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητος;

Καλόπιστα και καλοπροαίρετα ζητάμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ταυτοτήτων νέου τύπου. Ο ελληνικός ορθόδοξος λαός μας έχει αποδείξει στην πράξη και στην θεωρία, ότι δεν είναι διατεθειμένος να εφοδιασθεί, με τέτοιο επίσημο έγγραφο, όπως είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, πάνω ή μέσα στο οποίο θα υπάρχουν σύμβολα αντίχριστα, δαιμονικά ή δυνατότητες που περιορίζουν ή ακυρώνουν τη θεόσδοτη ελευθερία του. Άλλωστε οι προθέσεις των διοικητικών οργάνων της Νέας Εποχής, που καταδυναστεύουν διά της «κρίσεως» ολόκληρο τον ελληνικό λαό, τον έχουν καταστήσει πιο προσεκτικό πάνω στα εισαγόμενα υποπροϊόντα της νέας τάξης, που σερβίρει η κυβέρνηση. Είναι τόσο εξευτελισμένος ο λαός μας από την απαξιωτική συμπεριφορά βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών, αλλά παρά ταύτα δίνει μεγάλη σημασία στην όποια αλλαγή ταυτότητας, μην αποδεχόμενος εύκολα την οποιαδήποτε για το καλό του τροποποίηση, μετά από τόσα που του έχουν κάνει, και μάλιστα άνω υποψιασθεί ότι η ταυτότητα αυτή, που του επιβάλλει η δυναστεία των κυβερνητών, προσβάλλει την ορθόδοξη εις Χριστόν πίστη του.

Επίσης άνω εφαρμοσθούν σταδιακά οι επιταγές των μνημονίων, θα είναι τόσο πενιχρές οι αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, που δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για να σπεύσει ο πολίτης να πάρει ταυτότητα που θα τον εγκλωβίζει πιο βαθειά στην δυστυχία, στην ανέχεια και την ασφυκτική παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων του και ολόκληρης της ζωής του.

Στην ιστοσελίδα naftemporiki.gr παρουσιάστηκε η πρόσθια και η οπίσθια όψη του νέου τύπου αστυνομικής ταυτότητας που παραπέμπει στις ταυτότητες των ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας. Αδυνατούμε να εννοήσουμε τί θέλει να υποδηλώσει η υποτιθέμενη ομοιότητα του σχεδιαζομένου νέου δελτίου ταυτότητος με τις ταυτότητες των αστυνομικών. Αφού έκανε τον κόπο το υπουργείο να μας πληροφορήσει για το μείζον αυτό θέμα εν μέση κρίσει, εν όψει εκλογών και υπηρεσιακής ούσης κυβερνήσεως, γιατί δεν μας έδινε τουλάχιστον με τρόπο συγκεκριμένο τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επαγγελλόμενης νέας ταυτότητος;

Ευτυχώς, πριν από τις δύσκολες παρούσες ημέρες της κρίσεως ο θεοφώτιστος γέροντας π. Παΐσιος μας είχε προειδοποιήσει συγκεκριμένα για τις αντίχριστες πολιτικές που θα στραφούν ενάντια στην ελευθερία και στα οικονομικά του πολίτη προς υποδούλωσή του στον αντίχριστο τρόπο ζωής και στο αντίχριστο χάραγμα. Μεταφέρουμε επακριβώς τις θεοφώτιστες απόψεις του γέροντα, που με το δικό του γραφικό χαρακτήρα μας πληροφορεί:

«Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής «ελευθερίας», της έλλειψης σεβασμού στην Εκκλησία του Χριστού, στους μεγαλυτέρους, γονείς και διδασκάλους, που έχουν φόβο Θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος και η αναρχία που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχική και σωματική καταστροφή.

Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα «κάρτας εξυπηρετήσεως» ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντιχρίστου: «ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ώδε η σοφία εστίν· ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου· αριθμός γάρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς»=666. (Αποκ. Ιωάννου κεφ. ιγ΄ 16-18).

Ο άγιος Ανδρέας ο Καισαρείας γράφει τα εξής: «περί του μιαρού ονόματος του αντιχρίστου και την μεν ακρίβειαν της ψήφου, ως και τα λοιπά τα περί αυτού γεγραμμένα, ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νήφουσιν·… αλλ’ ούκ ευδόκησεν η θεία Χάρις εν θεία βίβλω το του λυμεώνος όνομα γραφήναι· ως εν γυμνασίας δεν λόγω πολλά εστιν ευρείν…». (αγίου Ανδρέα Καισαρείας, εξήγησις εις την Ιωάννου Αποκ. Σελ. 341-342 κεφ. ΛΗ΄).

Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκτός που δίνουν δικές τους ερμηνείες, φοβούνται και αυτοί τον κοσμικό φόβο του φακελώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθήσουν τους Χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώσουν την πίστη, να νοιώθουν θεϊκή παρηγοριά.

Απορώ! Δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; Γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για τις ερμηνείες του μυαλού τους; Κι άνω επιβοηθούν τον αντίχριστο για το σφράγισμα, πώς παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Αυτό εννοεί· «… το αποπλανάν ει δυνατόν και τους εκλεκτούς» (Μάρκ. ιγ΄). Θα πλανεθούν, αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό». (Εννοεί την αφώτιστη ορθή λογική).

Οι παραπάνω άγιες προβλέψεις του αγίου γέροντος Παϊσίου ασφαλώς και δεν μας πανικοβάλλουν. Αντιθέτως μας ενισχύουν και μας παρηγορούν στην περίοδο της παρούσης κρίσεως, που είναι συμβατή με τις προφητείες του. Ταπεινώς αναμένουμε και όσα άλλα έχει προβλέψει, εν καιρώ τω δέοντι, να πραγματοποιηθούν προς δόξαν Θεού και σωτηρία των πιστευόντων στις Αλήθειες της Ιεράς Αποκαλύψεως που είχε ως βάση του και θεμέλιό του ο άγιος γέροντας.

Διά την Εστίαν Πατερικών Μελετών

ελάχιστος εν πρεσβυτέροις

π. Σαράντης Σαράντος

εφημέριος Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

πηγή