Ομολογία Σύρων ισλαμιστών: «Τάγματα Θανάτου εξοντώνουν «Ελληνορθόδοξους»

Στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης παραδέχθηκαν ότι η CIA ελέγχει το σύνολο της ροής των όπλων και των εφοδίων που κατευθύνονται στις δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία και γενικότερα ότι η εξέγερση είναι υπό τον έλεγχο μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και της Γαλλίας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η εν συνεχεία παραδοχή των ισλαμιστών ότι έχουν δημιουργήσει Τάγματα Θανάτου που εξοντώνουν Χριστιανούς, αποτελεί όνειδος για τα δήθεν «χριστιανικά κράτη» που βλέπουν να σφάζονται οι ομόθρησκοί τους, κυρίως Ελληνορθόδοξοι.

Για την εντυπωσιακή έλλειψη ευαισθησίας του θέματος από το υπουργείο Εξωτερικών ό,τι και να πούμε είναι φυσικά λίγο. Δίνοντας καθημερινά εξετάσεις στις ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει απόλυτα τους ομόδοξους Σύριους στην τύχη τους…

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η αντιπολίτευση στην Κωνσταντινούπολη σε αυστραλιανή εφημερίδα «ούτε μια σφαίρα δεν εισέρχεται στην Συρία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι θέλουν η εξέγερση να συνεχίσει αλλά θέλουν να την ελέγχουν».

Άλλη επίσημη πηγή της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε στην αυστραλιανή εφημερίδα ότι η CIA έχει μπλοκάρει τις μεταφορές βαρέων όπλων, αντιαρματικών και αντιαεροπορικών, που σύμφωνα με του αντάρτες είναι κρίσιμα στην ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και παρέχουν μόνο ελαφρύ εξοπλισμό προφανώς γιατί φοβούνται μην καταλήξει στα χέρια της Αλ Κάϊντα. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον αφού η Τουρκία έχει παραδώσει α/α φορητούς πυραύλους «Στίνγκερ»

Σε άλλη ανταπόκριση του Spiegel από την Βηρυτό, της Ulrike Putz, αποκαλύπτεται η ύπαρξη μιας «Ταξιαρχίας Δημίων» μεταξύ των ανταρτών που έχουν αναλάβει το έργο της εκτέλεσης  των εχθρών της εξέγερσης της συνοικίας της Homs, Baba Amr, πριν την ανακαταλάβει ο κυβερνητικός Στρατός. Ένας αξιωματικός της «Ταξιαρχίας Δημίων» από αυτούς  σε συνέντευξη του στο Der Spiegel υποστήριξε ότι μόνο η μονάδα του έχει εκτελέσει 200 με 250 φιλοκυβερνητικούς, κυρίως Χριστιανούς πολίτες, σχεδόν το 3% του συνολικού αριθμού των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου της Συρίας, πέρυσι.

Όσον αφορά τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, επιτέλους μια γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μίλησε για  «βασανιστήρια, εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς που διαπράττουν ένοπλες ομάδες κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Συρίας». 

Αυτό που ανησυχεί κάποιους δυτικούς, όπως η Γερμανία είναι ότι ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» επιστράτευσε φανατικούς σαλαφίτες οι οποίοι έχουν αναδειχθεί σε σφαγείς των Σύρων που δεν συμφωνούν με την εξέγερση ή απλά είναι Χριστιανοί Ελληνορθόδοξοι ή καθολικοί. Σύστησαν το τάγμα «Αλ Φαρούκ»  το οποίο γρήγορα έγινε διάσημο  για τις απαγωγές πολιτικών μηχανικών και Ιρανών προσκυνητών, για τις μεθόδους βασανιστηρίων που εφάρμοζε  και τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Πολλοί σαλαφιστές ζουν και εργάζονται στην Γερμανία και θεωρούνται από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες «εν δυνάμει τρομοκράτες».

πηγή