ΚΚΕ. Το κόμμα σου Χαφιέ.

Θυμάστε την ταινία για όλα φταίει το γκαζόν; Έ, στην περίπτωση του ΚΚΕ, για όλα φταίει ο Καπιταλισμός. Ο Καπιταλισμός ενδείκνυται δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία.

Έτσι για ακόμη μια φορά ψήφισε όχι για την κλήση  ΓΑΠ, για την λίστα Λαγκάρντ. Ποιος από το χαφιεδόκομμα ψήφισε όχι; Ο Σπύρος Χαλβατζής. Για να δούμε γιατί ψήφισε όχι αυτός ο τύπος.

Ο Σπύρος Χαλβατζής εκτίμησε ότι “δεν έχει νόημα η κλήση νέων προσώπων, είναι αποπροσανατολισμός, δεν θα συντρέξουμε σ’ αυτό, γιατί δεν βγαίνει τίποτα”. “Το ΚΚΕ ταυτίστηκε επί της ουσίας με τις θέσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αποπροσανατολισμός; Επειδή άλλα λέει ο Ευ. Βενιζέλος και άλλα ο Γ. Παπακωνσταντίνου; Αυτή είναι η κατάδειξη των πολιτικών ευθυνών, που εσείς για έναν περίεργο λόγο βαφτίζετε αποπροσανατολισμό”, αντέδρασε ο Στ. Κοντονής.

Λοιπόν δεν ξέρουμε τι σκελετούς έχουν στις ντουλάπες του εκεί στον Περισσό, αλλά σίγουρα έχουν ανοιχτά γραμμάτια και τα εξοφλούν σιγά σιγά. Φυσικά όπως όλοι ξέρουν το ΚΚΕ και η νομενκλατούρα του είναι ένα εργαλείο του συστήματος, του Καπιταλισμού θα λέγαμε για να μιλήσουμε την γλώσσα τους, που το χρησιμοποιούν ανάλογα με τις περιστάσεις αλλά και τους σκοπούς που θέλουν να πετύχουν. Είναι το μπαλαντέρ της πολιτικής. Χρησιμοποιείται όταν η παρτίδα είναι σε κρίσιμο σημείο,για να πετύχεις ενα φλάς ρουαγιάλ. Τώρα αν η παρτίδα πόκερ πάντα παίζεται πάνω στο σώμα και την ψυχή του λαού, αυτό λίγο αφορά το χαφιεδότσουρμο. Το μόνο που το αφορά είναι τι συμφωνίες θα κλείσουν και τι ρόλο θα παίξουν στο καινούριο σκηνικό που στήνεται.

Όλα μελετημένα και προγραμματισμένα. Όσο μεγαλύτερες μάζες από το πόπολο ελέγχουν τόσο καλύτερα για το σύστημα αλλά και για αυτούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον ΓΑΠ ίσως για την αρνητική ψήφο να συντέλεσε και το γεγονός, πέρα από το για όλα φταίει ο Καπιταλισμός, ότι δεν έδωσαν τα χρωστούμενα στον Γέλτσιν με μεσολάβηση του εκλιπόντος Ανδρέα. Ίσως στο δικό τους χρηματιστήριο ”αξιών”ακόμα χρωστούν στην οικογένεια.

Φυσικά για όλα τα ωραία πράγματα υπάρχει ένα τέλος.Και στην περίπτωση του χαφιεδότσουρμου η ιστορία μάλλον επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Το κόλπο με τους καθρέπτες και τα είδωλα πλέον είναι γνωστό. Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα πιάσουν την θέση που δικαιωματικά τους ανήκει στην ιστορία, και για την οποία αγωνίστηκαν με πάθος όλα αυτά τα χρόνια πουλώντας αντιιμπεριαλισμό σε όλο το πόπολο που τους ακολουθούσε. Ποια θέση είναι αυτή; Μα φυσικά ο απόπατος.

Ιωάννης Κ.Δ

πηγή