Ένα μάτσο αρχαίες πέτρες ο Παρθενώνας και «βλάκες με περικεφαλαία» οι μαθητές που άνοιξαν ελληνικές σημαίες μπροστά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο!!!

Η είδηση ήταν:

Μικροί 15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και τρεις καθηγητές τους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, μόλις βρέθηκαν μπροστά στα  μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρεταννικό Μουσείο ξεδίπλωσαν και σήκωσαν 4 Ελληνικές σημαίες και φώναξαν το σύνθημα :
BRING THEM BACK !

Ταυτόχρονα οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου παρέδωσαν 36 επιστολές γραμμένες στην Αγγλική στον Διευθυντή του Μουσείου μέσα από τις οποίες εξηγούσαν με τεκμηριωμένες θέσεις γιατί οι Άγγλοι πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα.

Και η αντίδραση της κόρης του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη…. όπως την παρουσίασε το Star.gr 

Σάλο έχει προκαλέσει το άρθρο της Ηλέκτρας Κοτσώνη, κόρης του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη  στο οποίο κατακρίνει την ενέργεια μαθητών να υψώσουν ελληνικές σημαίες στο Βρετανικό Μουσείο αλλά δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα «ένα μάτσο πέτρες».

Η Ηλέκτρα Κοτσώνη είναι δημοσιογράφος και ζει στο Λονδίνο. Στο άρθρο της, μας παραθέτει την εμπειρία της σαν μαθήτρια της δευτέρας τάξης λυκείου στο Βρετανικό μουσείο. 

Μόνο που η κόρη του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη, βίωσε τελείως διαφορετικά αυτήν την επίσκεψη. 

«Δεν ξέρω για εσάς, αλλά ως έφηβη μου ήταν αρκετά δύσκολο να ενδιαφερθώ για ένα μάτσο αρχαίες πέτρες. Είχα ήδη περάσει τη μισή ζωή μου συνάμενη από γονείς και δασκάλους στα αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας και την άλλη μισή παπαγαλίζοντας μια ιστορία που ξεκινά κάπου στη κυκλαδική περίοδο και τελειώνει με την επανάσταση του 1821. 

Ήθελα να δω κάτι διαφορετικό, να μάθω κάτι καινούριο, και είχα και εκνευριστεί πολύ από το θέαμα των ένα, δυο χαζών καθηγητών και συμμαθητών που θρηνούσαν τα Ελγίνεια με μια περίλυπη έκφραση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Πήρα λοιπόν το Σοφοκλή από το χέρι και την κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια για την αίθουσα με τα Αιγυπτιακά εκθέματα.

Δεν ξέρω τι θα έκανα αν εκείνη την ημέρα με είχαν βάλει να ανοίξω τη γαλανόλευκη μες το μουσείο. Μπορεί και να είχα πεθάνει από την ντροπή μου. Δεν ξέρω όμως και τι να σκεφτώ για τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου που έπεισαν τους μαθητές τους οτί μια τέτοια πράξη αποτελεί κάτι αξιέπαινο και πάνω από όλα λογικό. Δεν ξέρω και πως να τους χαρακτηρίσω ακριβώς, αλλά τείνω προς το βλάκες με περικεφαλαία» σημειώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ ότι εν μέσω της όλης καταπίεσης και της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα σήμερα, δύο εκπαιδευτικοί (δύο άνθρωποι δηλαδή που η πολιτεία τους έχει εμπιστευτεί ένα σωρό εύπλαστων εγκεφάλων και προσωπικοτήτων) δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στο Λονδίνο με τους μαθητές τους από το να διαφημίσουν την εθνική μας βλαχιά. Το καλύτερο από όλα δε, εάν έχεις όρεξη να διαβάσεις την ανακοίνωση που έδωσαν στον Τύπο, είναι η επιμονή με την οποία σημειώνουν πως όσοι συνάντησαν στο Λονδίνο ήταν Έλληνες.»

Στην συνέχεια αφού έχει χαρακτηρίσει «βλάκες με περικεφαλαία» τους καθηγητές που έπεισαν τους μαθητές να ανοίξουν την ελληνική σημαία μέσα στο βρετανικό μουσείο, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως αστεία την εικόνα αυτή. 

«Οι άνθρωποι αυτοί, θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, έπραξαν με τις αγνότερες προθέσεις και βάση των όσων αυτοί γνωρίζουν. Η σουρεαλιστική εικόνα πέντε κουτσούβελων κι ενός μεσήλικα με τις ελληνική σημαία αγκαλιά μες τη μέση ενός ξένου μουσείου σε κάποια άλλη εποχή θα μπορούσε να είναι αστεία. Απλά σήμερα, με την Χρυσή Αυγή στο 8,5 τοις εκατό, αποκτά μια άλλη λίγο πιο τρομακτική διάσταση. 

Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω τις πράξεις και τις κουβέντες μας απο εδώ και πέρα, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν να κάνουν με τις αντιλήψεις που μεταδίδουμε στους νεότερους από εμάς.   Άλλωστε η όλη ιστορία με την επιστροφή των μαρμάρων είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν ξέρω και που την θυμήθηκαν. Μια φαντασίωση βασισμένη στην ανάγκη του Έλληνα να επανακτήσει μια ούτως ή άλλως λανθάνουσα υπερηφάνεια για μάχες που ποτέ δεν κέρδισε ο ίδιος. Λες και δεν έχουμε αρκετά αρχαία, και σ’ αυτά τα μάρμαρα είναι που βασίζεται το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.» 

Πηγή: Lifo

ΣΧΟΛΙΟ

Από πιο κόμμα περιμένατε να προέρχεται το άτομο αυτό;

Και για να μην έχετε αμφιβολία ποιοί είναι αυτοί που κατηγορούν τους Έλληνες μαθητές που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε μια συμβολική κίνηση μέσα στο Βρετανικό Μουσείο, σας παραθέτω και μια φωτογραφία της λεγάμενης να την θυμάστε….

πηγή