Η Δαμασκός κήδευσε με τιμές ήρωα ελληνορθόδοξο μάρτυρά της.

Ξεκλήρισαν οικογένεια για την φιλανθρωπική εθελοντική δράση της κόρης.

Syria_2Η σωρός του Ιωσήφ σε πάνδημη κηδεία

Ντροπή για το ανίκανο ελληνόφωνο κρατίδιο που παρακολουθεί αμέτοχο ενώ περιμένει την δικιά του γενοκτονία.

  Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης /Π.Σταφυλά

Χθες στις 4.00 μ.μ., σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης έγινε η κηδεία του ελληνορθόδοξου πολίτη Raja Joseph Mkallash στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού στη συνοικία Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού όπου εδρεύει και το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Τη σωρό του συνόδευσε πλήθος κόσμου και τιμητική μπάντα καθώς ο Ιωσήφ ήταν πολύ αγαπητός και δημοφιλής στους νεολαιίστικους κύκλους της Δαμασκού. Πλάνα από τη νεκρώσιμη πομπή μετέδωσε κανάλι της πρωτεύουσας BTNN.

Ο Ράτζα Ιωσήφ, που έμενε στη συνοικία Αλ Κάσσα δίπλα στην κεντρική πλατεία Αβασσιδών, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί, χτυπήθηκε από όλμο τρομοκρατών που στόχευε την εκκλησία «Παναγία της Δαμασκού» και έπεσε μπροστά από το ναό όπου βρισκόταν ο νεαρός άνδρας. 

Syria_3Η πομπή για τον ελληνορθόδοξο καθεδρικό

Την ίδια μέρα 03/08/13 στη Δαμασκό πραγματοποιήθηκε και μια άλλη τρομοκρατική ενέργεια, όταν ένοπλοι εισέβαλαν ξημερώματα στην κατοικία της οικογένειας του Ghassan Youssef στη συνοικία Ruknal Din. Άλλα μέλη της οικογένειας τα κατέσφαξαν κι άλλους τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ πυροβολώντας τους. Νεκροί είναι ο πατέρας Ghassan Youssouf μηχανικός, η σύζυγός του και οι τρεις κόρες του: Εllen δευτεροετής φοιτήτρια πληροφορικής, Wallas φοιτήτρια φαρμακευτικής και Walloris μαθήτρια της 1ης Γυμνασίου. Έδειξαν τα «φιλάνθρωπα αισθήματά τους» χαρίζοντας τη ζωή στο 7χρονο αγοράκι της οικογένειας Daniel που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής σκηνής.

Η φοιτήρια εθελόντρια Wallas με τον αδερφό της Daniel

To κίνητρο του στυγερού εγκλήματος  ήταν η εθελοντική δράση της κόρης Wallas η οποία είχε στο ενεργητικό της μεγάλη δραστηριότητα σε ομάδα εθελοντών της Δαμασκού που παρείχε βοήθεια στις οικογένειες θυμάτων πολέμου και ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο.

Syria_4Το αγγελτήριο θανάτου του ελληνορθόδοξου Ιωσήφ

πηγή