ΟΜΟΛΟΓΙΑ «ΣΟΚ» ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ KGB – «Χρηματοδοτούσαμε τους Sex Pistols ως εργαλείο προπαγάνδας και χάους»

sexpistols-1

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη η οποία αγγίζει τα όρια της συνωμοσιολογίας προχώρησε πρώην πράκτορας της KGB, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας (NTV). Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο η Σοβιετική Ένωση κρύβεται πίσω από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της «πανκ» σκηνής που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1970!

sexpistols-2

Ο πρώην πράκτορας της KGB, Αλεξέι Βαρενίκοβιτς Βολόσιν, υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ξόδεψε «εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια» στη συγκεκριμένη «επιχείρηση» χρηματοδοτώντας συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Clash και οι Ramones. Στόχος της επιχείρησης ήταν «να δημιουργήσει απόλυτο χάος» και «να διαστρέψει τους νέους της Δύσης προς μηδενιστικές ιδεολογίες ενάντια στο κατεστημένο».

sexpistols-3

Ο συνταξιούχος πράκτορας της KGB, κατά την διάρκεια της ωριαίας συνέντευξης του στο κρατικό μέσο υποστήριξε μάλιστα ότι οι στίχοι πολλών διάσημων τραγουδιών των Sex Pistols, της πιο εμβληματικής μπάντας της πανκ ροκ σκηνής, είχαν γραφτεί από μια ομάδα ψυχολόγων και προπαγανδιστών της ΕΣΣΔ. Ανάμεσα σε αυτά, τα «I am an anarchist», «God save the Queen the fascist regime» και «No future», ανάμεσα σε αυτά.

sexpistols-4

«Καταλάβαμε εκείνη την εποχή ότι η μουσική ήταν ένα ισχυρό μέσο προπαγάνδας για να προσελκύσουμε τους νέους», εξήγησε ο 77χρονος Ρώσος.

«Η αποστολή μας ήταν να εκμεταλλευτούμε την εφηβική οργή προς όφελός μας και να στρέψουμε τη baby boomer γενιά της Δύσης προς μια παρακμιακή, ενάντια στο κατεστημένο και υπέρ των ναρκωτικών κουλτούρα που θα προκαλούσε εξεγέρσεις και θα έφερνε στις Δυτικές δημοκρατίες το απόλυτο χάος.

sexpistols-5

Μέχρι που προωθήσαμε στα mainstream ραδιόφωνα προκειμένου να προωθήσουμε τη μουσική αυτή ώστε να ακούγεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε στη συνέντευξή του φανερά υπερήφανος για την επίτευξη του στόχου.

sexpistols-6

«Για πολλούς από εμάς στην KGB, η διείσδυση της πανκ σκηνής τη δεκαετία του 1970 ήταν ένα από τα πλέον επιτυχημένα προπαγανδιστικά πειράματα της ΕΣΣΔ», καταλήγει.

crashonline.gr

πηγή