Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται

Unfinished European Union Flag puzzle

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης κάποιων φωτισμένων ευρωπαίων, όπως του Καλλέργη, του Σούμαν, του Μονέ και του Ντε Γκωλ, ήταν και είναι ό,τι καλύτερο για τους λαούς της Ευρώπης. Μια ενότητα – συμμαχία ισότιμων κρατών που άλλοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο, θα ήταν το ιδανικό για τους βασανισμένους από τους πολέμους λαούς της Ευρώπης.

Αυτό όμως στο διάβα του χρόνου απεδείχθη χίμαιρα μεγατόνων, αφού το όραμα της ενωμένης Ευρώπης εξελίχθη σ’ ένα βάρβαρο σύστημα στυγνής τραπεζοκρατίας και βάναυσης Γερμανικής ηγεμονίας.

Τέτοια Ευρώπη κύριοι των Βρυξελών και του Βερολίνου που ισοπεδώνει λαούς, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, πολιτισμούς και παραδόσεις, να τη χαίρεστε…
Τα ψωμιά σας είναι μετρημένα!

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν τέτοιο πολιτιστικό επίπεδο και τέτοια ιστορία κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που γρήγορα θα σας πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας.

eu2

Η Ευρώπη δεν είναι ούτε Ασία, ούτε Αφρική. Οι λαοί της δεν πιστεύουν σε «κάρμα», «κισμέτ» και «ειμαρμένη», που αποχαυνώνουν και αποκοιμίζουν τις κοινωνίες και τους ανθρώπους.

Παραμύθια και ιδεολογήματα περί ελευθέρου εμπορίου, κατάργησης συνόρων και του κράτους-έθνους, να πάτε να τα περάσετε σε υποανάπτυκτους και χαχόλους. Αυτά δεν περνάνε στους Ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί μπορεί να έκαναν πολλά λάθη στο παρελθόν (αποικιοκρατία, φυλετικές διακρίσεις, πολεμικές συρράξεις), αλλά ξέρουν ιστορία και ξέρουν να αγωνίζονται. Δεν «μασάνε» λοιπόν περί δήθεν Ακροδεξιάς και λαϊκισμού, όταν πρόκειται για τη σωτηρία των πατρίδων τους και των κατακτήσεων του πολιτισμού τους.

Διότι εσείς πήρατε φόρα και καταργείτε από Συντάγματα και εργατικά δικαιώματα μέχρι και την ίδια τη Δημοκρατία. Οι Ευρωπαϊκοί όμως λαοί έχουν περάσει από αυτοκρατορίες γι’ αυτό και προχώρησαν με επαναστάσεις και θυσίες στα έθνη-κράτη!! Και προχώρησαν στα έθνη-κράτη για να έχουν ως λαοί και κοινωνίες το επίπεδο ζωής, που είχαν μέχρι πριν μερικά χρόνια.

Αφήστε λοιπόν Νεοταξίτες – Παλαιοταξίτες τα παραμύθια σας, γιατί σε λίγο θα βρεθείτε πίσω από τις εξελίξεις της Ιστορίας.

Οι λαοί της Ευρώπης έκτισαν Δημοκρατίες με γερά θεμέλια, γι’ αυτό και άντεξαν και αντέδρασαν στα σχέδια και τις πολιτικές σας.
Σε λίγο θα είστε οι …«απόστρατοι» των ιστορικών εξελίξεων.

Νίκος Χριστοδουλάκης
Θεολόγος – Συγγραφέας